HELP, mijn baas is een hork!


baas-is-horkTwee op de drie werknemers heeft moeite in de omgang met zijn baas, zo meldt het AD over een onderzoek van vacaturesite Monsterboard.

“Managers blinken uit in een gebrek aan empathisch vermogen. Volgens Gian Zandonà van Monsterboard missen nogal wat leidinggevenden de sociale en communicatieve vaardigheden om een team van mensen aan te sturen. Terwijl dat precies hun taak is.”

Herkent u dat? Werkt u ook voor zo’n hork?

 

Hoe zou het zijn als u de afstandsbediening van uw baas vond?

Stel u zou er achter komen hoe u uw baas zo kunt laten handelen als dat u het graag zou willen? Zou dat niet fantastisch zijn? Dan zou het hele probleem in één keer zijn opgelost! Wat zou dat lekker zijn, toch?

remote-control

Maar gelukkig, zo werkt het niet. Gelukkig voor uw baas, EN gelukkig voor u. Want u wordt als mens alleen completer als u iets leert. Als u ontdekt hoe u beter kunt omgaan met mensen die anders zijn, anders denken, anders doen. Mensen zoals uw baas…

 

Wat in uw baas stoort u het meest?

Iets in uw baas stoort u. Misschien maakt het u kwaad, of beangstigt u. Wat heeft u nodig om hier anders mee om te gaan?
Niet: wat heeft uw baas nodig, maar wat heeft U nodig om anders met dat in uw baas om te gaan wat u het meeste stoort. Wat is dat, en wat zou u nodig hebben? Misschien is dat zelfvertrouwen, een compliment of assertiviteit. Het kan van alles zijn wat er in u opkomt. Maar u bent degene die iets nodig hebt, niet uw baas.

Oké, uw baas wellicht ook wel, maar daar kunt u niets aan veranderen, dus het heeft geen zin om daar al te veel energie aan te besteden, aan iets dat buiten uw invloed ligt.

 

Hoe zou het zijn als u uw eigen programma zou kunnen kiezen?

Dat programma dat het beste past bij de situatie. Zodat u beter hiermee om kan gaan? Met mensen zoals uw baas? Mensen die anders zijn, denken en doen? Zou dat niet fantastisch zijn?

 

niet de sterkste overleeft, maar diegene die zich het best aan veranderende omstandigheden kan aanpassen.Darwin

Het is heel goed mogelijk, en zeer de moeite waard.

In het boek “Succesvol samenwerken” beschrijf ik de patronen waarom mensen handelen zoals ze doen, en hoe elk van ons het eigen gedrag kan aanpassen om daadwerkelijk succesvol te kunnen samenwerken met mensen die anders zijn, anders denken, anders doen. Zodat samenwerken weer leuk wordt, en echt succes brengt. Succes in waar u als team voor staat, EN in wat u als mens in het leven belangrijk vindt.

 

 

Klik op een tabblad om aan te geven hoe u wilt reageren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.